NBA - LeBron James átlépte a 35 ezres határt
LeBron James átlépte a 35 ezres határt
Fotó: Europress/AFP

LeBron James átlépte a 35 ezres határt

HosszabbitásHosszabbitás
2021/02/19 08:30
 A Los Angeles Lakers 109-98-ra kikapott a vendég Brooklyn Netstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A hazai együttesben LeBron James 32 pontot szerzett, és karrierje során átlépte a 35 ezer pontos határt, ami a ligában korábban csak Karl Malone-nak és Kareem Abdul-Jabbarnak sikerült.

Mindkét oldalon akadt egy-egy komoly hiányzó, a Lakersből Anthony Davis, a Netsből pedig Kevin Durant. A két sztárjátékos távollétét a kaliforniaiak érezték meg jobban, náluk csak James volt az egyedüli, aki extra teljesítményt nyújtott, mellette csupán Kyle Kuzma játszott jól (16 pont, 10 lepattanó). A vendégeknél közben öten jutottak tíz pont felé, James Harden 23, Joe Harris pedig 21 ponttal vette ki a részét a sikerből.

A Lakers számára nem a vereség volt a nap egyetlen rossz híre, ugyanis csütörtökön derült ki, hogy Davis vádlisérülése súlyosabb a vártnál és négy hetet biztosan ki kell hagynia.

Mély gödörbe került az előző szezon alapszakaszelsője, a Milwaukee Bucks, mely sorozatban ötödik vereségét szenvedte el csütörtökön. A Bucks két napon belül másodszor kapott ki hazai pályán a 2019-es bajnok Toronto Raptorstól.

A Raptors a félidőben 17 ponttal vezetett, innen pedig a Bucks már nem tudott felállni. A Torontóban Norman Powell 29, Pascal Siakam pedig 27 pontig jutott, ezzel pedig mindketten eredményesebbek voltak a Milwaukee legjobbjánál, a legutóbbi két szezon legértékesebb játékosának megválasztott Jannisz Antetokunmpónal, aki 23 pontot szerzett a találkozón.

Eredmények:
Milwaukee Bucks-Toronto Raptors 96-110
Los Angeles Lakers-Brooklyn Nets 98-109
Sacramento Kings-Miami Heat 110-118

MTI

Hozzászólások