NBA - Kiütés San Antonióban
Kiütés San Antonióban
Tiago Splitter remekelt a palánk alatt (Fotó: Europress/Getty)

Kiütés San Antonióban

Rév DánielRév Dániel
2014/05/22 09:11

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban folytatódott az NBA rájátszásának nyugati főcsoportdöntője, a négy győzelemig tartó párharc második mérkőzésén a San Antonio Spurs 1-0-s előnyben fogadta az Oklahoma City Thundert. Az első összecsapás meglehetősen sima, 17 pontos hazai győzelmet hozott, a 122 kapott pontból érződött, hogy a Thunder még nem tudta megoldani a sérült Serge Ibaka helyettesítését védekezésben.

A második meccs első negyede hullámzó volt, 5-0-val kezdett a Thunder, 16-9-re azonban már a Spurs vezetett, elsősorban Splitter és Parker pontjainak köszönhetően. A játékrész végére aztán a vendégek szerezték vissza az előnyt, 26-24-nél mehettek rövid pihenőre a csapatok.

Tony Parker betörései megállíthatatlanok voltak

A második negyed közepén 36-33-ra vezetett az Oklahoma, ezt az eredményt pedig azért érdemes megjegyezni, mert nagyjából ekkor volt utoljára nyerő helyzetben a vendég együttes. A San Antonio a következő 13 játékperc alatt egy 43-14-es rohanással eldöntötte a mérkőzést, kívülről Green hárompontosai, a festékből pedig Duncan és Parker pontjai okozták az óriási fordulatot... miközben az Oklahoma két sztárja, Durant és Westbrook egyaránt nagyon gyenge napot fogott ki.

Durantnek és Westbrooknak nem ment

Félidőben 58-44-re vezetett a hazai csapat, a harmadik negyed felénél pedig már 76-50 állt az eredményjelzőn, és bár a Thunder állt már fel nagyon nehéz helyzetekből ebben a rájátszásban (elég csak a Clippers elleni negyedik negyedes fordításra gondolni), a különbség ezúttal még tovább nőtt. Óriási luxus volt Gregg Popovich, a Spurs edzője számára, hogy csapata közel 30 ponttal vezetett három negyedet követően (91-62), és megtehette azt, hogy a combizom-sérüléssel bajlódó Parker, és a fiatalnak nem mondható Duncan a padról nézte végig a záró negyedet. Igaz, a túloldalon Durant és Westbrook is 30 játékperc alatt zárta a mérkőzést.

Duncan és Parker a padról nézték a negyedik negyedet

A végeredmény 112-77 lett a hazaiak javára, és mivel a kezdőcsapatok nagy része a negyedik negyedben már nem lépett pályára, igazán kiemelkedő statisztikákat nem lehet felsorolni. A meccs legeredményesebb pontszerzője Tony Parker volt, 22 pontig jutott három negyed alatt, míg Danny Green 7/10-es hárompontos mutatóval jutott el 21 pontig, a hét hármas egyéni csúcs tőle a rájátszásban. Tim Duncan 29 perc alatt is összehozott egy 14 pont - 12 lepattanós dupla-duplát. A túloldalon borzalmas százalékkal dobott Kevin Durant (6/16, 0/4 hármas) és Russell Westbrook (7/24, 1/5 hármas) is, márpedig ha ők együtt a dobásaik egyharmadát értékesítik, sétagalopp lesz a Spursnek a rájátszás. A vendégektől egyedül Jeremy Lambet lehet kiemelni, aki 14 perc alatt 13 pontig jutott, 75%-os mutatóval.

Nagyon jól jön az extra pihenő az Oklahomának, a folytatásra ugyanis vasárnap éjjelig kell várni, Scott Brooksnak ennyi ideje lesz kitalálni valamit a Spurs ellen. A múltban bízhatnak Oklahomában: két éve a San Antonio ugyanígy, 2-0-s előnnyel kezdte a párharcot, a végén azonban a Thunder örülhetett.

Hozzászólások