NBA - Karrierje legnagyobb különbségű vereségét hozó meccsén eredt Michael Jordan nyomába LeBron James
Karrierje legnagyobb különbségű vereségét hozó meccsén eredt Michael Jordan nyomába LeBron James
Fotó: Europress/AFP

Karrierje legnagyobb különbségű vereségét hozó meccsén eredt Michael Jordan nyomába LeBron James

Takács MártonTakács Márton
2019/02/06 12:34

Napjaink legjobb kosárlabdázójának egyik szeme sír, a másik talán kissé nevet legutóbbi mérkőzése után.

LeBron James ugyanis az Indiana Pacers-Los Angeles Lakers NBA-meccsen elérte a 32000 dobott pontot az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján, miközben csapata 136-94-es vereséget szenvedett. Ez volt James 16 éve tartó profi karrierje legsúlyosabb zakója, még sosem kapott ki 36 pontnál nagyobb különbséggel, ami sokat elmond az ő és eddigi együttesei erejéről.

LeBron 18-at hintett a Lakers 94 pontjából, az összkép szempontjából hiába, ez kevés volt a győzelemhez. Egyénileg viszont rengeteget hozott neki ez a teljesítmény. Ráadásul 34 évesen és 37 naposan jutott el a 32 ezres mérföldkőhöz, ezzel pedig ő a legfiatalabb az öt kosaras közül, aki ezt elmondhatja magáról.

Ahogy az is, hogy mindössze a Király az ötödik, aki ilyen magasságokba emelkedett. Olyan zseniket követ ezzel a 32008 szerzett pontjával, mint az utolérhetetlennek gondolt Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant és Michael Jordan. Jordannel szemben mindössze 284 pontra került, minden bizonnyal hamarosan megelőzi majd minden idők legnagyobb kosárlabdázóját. 

LeBron James eddig kétszer kapott ki 36 ponttal (2008-ban és 2013-ban), ez a 42 pontos K.O. karrierje eddigi legnagyobbja. A Lakers 26 győzelemmel és 27 vereséggel a Nyugati Főcsoport 10. helyén áll jelenleg.

via BBC Sport


Hozzászólások