NBA - Jövő tavasszal lesz hivatalosan is halhatatlan Kobe Bryant
Jövő tavasszal lesz hivatalosan is halhatatlan Kobe Bryant
Fotó: Europress/AFP

Jövő tavasszal lesz hivatalosan is halhatatlan Kobe Bryant

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/05/28 11:17

Az idei évben biztos, hogy nem iktatják be a Hírességek Csarnokába az NBA történetének egyik legjobb játékosát, az idén tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryantet. A testületet vezető Jerry Colangelo bejelentése szerint a beiktatási ceremónia a koronavírus-járvány miatt jövő tavaszra csúszik, így minden idők egyik legerősebb "osztálya" hivatalosan csak jövőre válhat halhatatlanná. 

A Kobe Bryant, Kevin Garnett, Tim Duncan és Tamika Catchings nevével fémjelzett 2020-as "osztályt" eredetileg  augusztus végén iktatták volna be a Hírességek Csarnokába, ám a koronavírus-járvány miatt ezt a dátumot előbb elcsúsztatták október közepére, majd a tegnapi bejelentés szerint áttették jövő tavaszra. 

"Mindenképpen elhalasztjuk az ünnepséget és a következő év első negyedévében kerül megrendezésre. Pár hét múlva összeülünk és megbeszéljük a lehetőségeket, hogy hol és mikor és hogyan kerüljön megrendezésre a beiktatás." - kommentálta a testület döntését Jerry Colangelo az ESPN-nek. 

Az idei beválasztottak névsorát április elején jelentették be, és ahogy az várható volt, minden idők egyik legerősebb „osztálya” lett a 2020-as. Bekerült ugyanis három szupersztár, az idén tragikus körülmények között elhunyt Lakers-ikon, Kobe Bryant, a San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan és a pályafutását a Minnesota csapatában kezdő, ám bajnoki címig végül a Bostonnal eljutó Kevin Garnett, valamint a WNBA-ben 14 évet lehúzó, 2012-ben az Indianával bajnoki címet ünneplő Tamika Catchings is

A beiktatási ceremónia forgatókönyve Bryant halála miatt szintén változni fog, hiszen ezúttal a hírek szerint a Lakers-ikon felesége és más hozzá közel álló személy fogja elmondani a beiktató beszédet, miután erre lehetőséget adott a testület, jóllehet konkrétumokat még nem lehet tudni ezzel kapcsolatban. 

Nem csak a kosárlabdázók kénytelenek halasztani az idei beiktatási ceremóniát, de a baseball Hírességek Csarnokának ünnepsége is csúszik, így többek között a legendás Jerek Jeter beiktatása is csúszni fog. Az MLB július végén rendezte volna a maga gáláját, ám ezt 2021-re halasztották, így a 2020-as és a 2021-es "osztály" együtt lesz majd beiktatva. Ami az NFL-t illeti, Roger Goodellék tartják magukat egyelőre az augusztus elejei dátumhoz, míg az NHL beiktatási ceremóniáját novemberben rendeznék, így nekik még van idejük dönteni. Hozzászólások