NBA - Ez az, amit az NBA-rajongók a legjobban várnak a karantén idején!
Ez az, amit az NBA-rajongók a legjobban várnak a karantén idején!
Fotó: Europress/AFP

Ez az, amit az NBA-rajongók a legjobban várnak a karantén idején!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/04/01 12:43
Az NBA leállása nem csak a csapatokat a játékosokat és a bajnokság más szereplőit érintette érzékenyen, hanem  a liga rajongóit is. Adam Silver komiszár vezetésével az NBA a leállás óta folyamatosan próbál a szurkolók kedvébe járni - például ingyen videós tartalmakkal - és most így tett az ESPN is, jóllehet utóbbi nem ingyenes, de igen csak "várós" meglepetésről számolt be. 

A világ egyik legnagyobb és kétség kívül egyik legnívósabb sportcsatornája ugyanis tegnap nyilvánosságra hozta, hogy az eredeti időpont helyett hamarabb hozza ki a "Last Dance" című 10 részes sorozatát, amely a Michael Jordan vezette legendás Chicago Bulls 1997-1998-as idényét mutatja be. 

Az 1997-1998-as idény volt az utolsó Michael Jordan számára, amelyet a Chicago Bulls-nál töltött. Az első "three-peat" utáni baseball-os karriert követően újabb két bajnoki címet nyert vezetésével a Bulls és készültek a harmadikra. A '97-es szezon kezdete előtt nem sokkal, ősszel Michael Jordan, valamint Phil Jackson edző és Jerry Reinsdorf csapattulajdonos megállapodtak abban, hogy az NBA Entertainment forgatócsoportja végig kísérheti a csapatot a teljes idény alatt. A stáb zöld utat kapott, mindenhova követhették a játékosokat és az edzőket, még az öltöző is megnyílt előttük. 

A mérkőzések előtt, alatt és után, valamint a színfalak mögött készített felvételekből állt össze egy elképesztően színes, érdekes és egyedülálló nem mellesleg pedig hatalmas anyag, amely egy 10 részes sorozatban mutatja be az NBA valaha volt legnagyobb játékosának és a valaha volt egyik legjobb csapatának az utolsó útját a bajnoki címig, amely stílszerűen a "Last Dance" címet kapta. 

A készítők elmondása szerint a sorozat a 97-98-as idényen kívül visszaviszi a nézőt Michael Jordan gyermekkoráig, bemutatja a Chicago Bulls-t Jordan érkezése előtt, de megismerhetjük azokat a részleteket is, amelyek azt igyekeznek bemutatni, hogyan próbálta meg a klubvezetés a 84-es drafton kiválasztott Jordan köré felépíteni a csapatot. A kezdeti időszakok is bemutatásra kerülnek, azok a gyötrelmes évek, amikor Michael Jordan még nem, hogy a bajnoki címről, de a rájátszásról is csak álmodozott. Felelevenülnek az ősi rivális Detroit Pistons ellen vívott olykor szó szerint vérre menő csaták, a pályán és pályán kívül történt személyes drámák és persze érintőlegesen a hatodik, utolsó bajnoki cím előtti sikerek.  

A sorozat a 97-98-as idényre fókuszál, főszerepben Michael Jordannel. A szezon bár bajnoki címmel zárult, az egyik legnehezebb volt a Jordan-éra alatt. Nyílt titok volt akkor is, hogy a színfalak mögött hatalmas volt már a feszültség, a légkör messze nem volt idilli, ám a feladat, a bajnoki cím megvédése minden személyes ellentétet felülírt. A sorozat ezt a feszültséggel, nem kevés vitával és még több drámával átszőtt időszakot mutatja majd be. 

Ezen kívül megtudhatjuk, hogy ilyen viszonyt ápolt Jordan a keret tagjai közül a harcostárs Scottie Pippennel, a védőzseni - és botrányhős - Dennis Rodmannel, a játékosként és később edzőként is csúcsra jutó Steve Kerr-rel, valamint a nem csak vezetőedző, sokkal inkább mentor szerepet betöltő Phil Jacksonnal. Természetesen a sztorit nem csak múltbéli felvételek és interjúk alkotják, hanem aktuális, friss interjúk teszik kerekké és még érdekesebbé, hiszen nagyon érdekes látni és hallani a véleményeket, a visszaemlékezéseket ennyi év távlatából. 

"Michael Jordan és a 90-es évek Bulls-a nem csak szupersztárok alkotta csapat volt, hanem egy globális jelenség, - beszélt az alkotásról a rendező, az Emmy-díjas Jason Hehir, aki nem ismeretlen a kosárlabda és a sportfilmek világában, hiszen több remekművet is készített már korábban. - A "Last Dance" egy óriási lehetőség volt arra, hogy megismerjük egy egyedülálló sportoló és egy egyedülálló csapat egymásra gyakorolt hatását. Három éven át tartó munkafolyamatról beszélünk, egy történetről, amellyel úgy gondoljuk, hogy sikerül bemutatnunk egy korszakot meghatározó csapatot, illetve sporthősöket, akik meg tudtak maradni embernek is."

Az április 19-n rajtoló "Last Dance" sorozatot az Egyesült Államokban az ESPN csatorna mutatja be, míg Európában a NETFLIX birtokolja a jogokat. 

A NETFLIX (USA-n kívüli) időpontjai: 

Április 20. hétfő: 1-2. rész

Április 27. hétfő: 3-4. rész

Május 4. hétfő: 5-6. rész

Május 11. hétfő: 7-8. rész

Május 18. hétfő: 9-10. rész


Hozzászólások