NBA - Előnyben a Golden State a Clippers ellen a rájátszás negyeddöntőjében
Előnyben a Golden State a Clippers ellen a rájátszás negyeddöntőjében
Fotó: Europress/AFP

Előnyben a Golden State a Clippers ellen a rájátszás negyeddöntőjében

HosszabbitásHosszabbitás
2019/04/19 09:16
A címvédő Golden State Warriors magabiztos, 27 pontos győzelemmel szerezte meg ismét a vezetést a Los Angeles Clippers elleni párharcban az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A két kaliforniai együttes előző összecsapásán a Clippers, nagy meglepetésre, 31 pontos hátrányból fordítva vette el a Golden State pályaelőnyét, amelyet a Warriors csütörtökön visszavett: a vendégeknél Kevin Durant 38 pontot dobott, vezérletével a vendégek már az első negyed után 19 ponttal vezettek. A címvédőnél az utolsó negyedben, a nagy előny birtokában, jobbára a kiegészítő emberek játszottak.

A másik nyugati mérkőzésen a San Antonio Spurs a 36 ponttal karriercsúcsot elérő Derrick White vezérletével 118-108-as győzelmet aratott a vendég Denver Nuggets felett, így 2-1-re vezet a párharcban. A texasi csapatból DeMar DeRozan 25 pontjából 21-et a második félidőben szerzett.

Keleten a Philadelphia legjobbja, Joel Embiid nélkül nyert a Brooklyn Nets otthonában. A kameruni center hiányában Ben Simmons és Tobias Harris léptek elő vezérré: előbbi 31 pontot dobott, utóbbi pedig 29 pontja mellé leszedett 16 lepattanót is. A 76ers sikerével visszaszerezte a pályaelőnyt, és 2-1-re vezet a párharcban.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 3. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
Brooklyn Nets-Philadelphia 76ers 115-131
Az állás: 2-1 a Philadelphia javára.
Nyugati főcsoport:
San Antonio Spurs-Denver Nuggets 118-108
Az állás: 2-1 a San Antonio javára.
Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 105-132
Az állás: 2-1 a Golden State javára.
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

MTI

Hozzászólások