NBA - Dráma Bostonban, 51 pontos karriercsúcs kellett a Brooklyn-győzelemhez
Dráma Bostonban, 51 pontos karriercsúcs kellett a Brooklyn-győzelemhez
Fotó: Europress/AFP

Dráma Bostonban, 51 pontos karriercsúcs kellett a Brooklyn-győzelemhez

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/03/04 11:49

Nyolc mérkőzést rendeztek az NBA legutóbbi játéknapján, amely közül kiemelkedett a Boston – Brooklyn keleti párharc. Az összecsapás drámai végjátékot és meglepetésre vendég győzelmet hozott köszönhetően leginkább Caris LeVertnek. A Nets játékosa karriercsúcsot jelentő 51 ponttal zárt, amelynek nagyját az utolsó játékrészre, valamint a ráadásra tartogatta. Nyert újra a Lakers, ezúttal azonban nem James, hanem Davis villogott és nyert a San Antonio is, ahol Popovich edző távollétében a klubikon egyben segédedzői tisztséget is betöltő Tim Duncan ezúttal megbízott főedzőként vezette győzelemre a csapatot.

Bostonban a Brooklyn Nets 21 pontos hátrányból tudott felállni, leginkább Caris LeVertnek köszönhetően. A 25 éves kosaras élete formájában játszott, 51 pontjából 37-et a mérkőzés utolsó negyedében és a ráadásban szerzett. Levert teljesítménye előtt még a csapat legnagyobb ásza, az amúgy jelenleg sérült Kevin Durant is tisztelgett, saját (nem burner :D) Twitter-oldalán azt írta, hogy köszöni ezt a mestermunkát, gyönyörű 50-es volt. A hazaiaktól amúgy nyolc játékos (!) zárt kétszámjegyű ponttal – a legeredményesebb Jaylen Brown volt a maga 22 egységével – ám még ez is kevés volt a boldogsághoz. (Boston Celtics-Brooklyn Nets  120-129 - hu)

A játéknap másik érdekes összecsapását a San Antonio Spurs charlotte-i vendégjátéka hozta. Az érdekességet ezúttal nem az jelentette, hogy a Spurs, ha csak egy ponttal, de győzni tudott, sokkal inkább az, hogy a texasiakat ezúttal nem Greg Popovich, hanem a franchise ikonja, aki amúgy „Pop” asszisztense, Tim Duncan irányította a veterán szakember távolléte miatt. A hazaiak 10 ponttal is vezettek, ám a vendégek a végjátékra kiegyenlítettek. Az utolsó pillanatokban a Spurs DeRozan révén lezárhatta volna a meccset, ám a korábbi Toronto-játékos hibázott, így a hazaiak kaptak egy utolsó lehetőséget. Ezzel azonban nem tudtak élni, az utolsó másodpercekben Rozier ziccer helyett inkább passzolt, a labda kipattant a játékostárs kezéből, így Tim Duncan megbízott főedzőként győzelemre vezette csapatát (104-103).

A nap rangadójának indult, ám végül Joel Embiid, Ben Simmons és Josh Richardson távollétében a Philadelphia nem tudta megszorongatni a házigazda Los Angeles Lakerst. LeBron James ezúttal nem villogott annyira, jóllehet ismét dupla duplával zárt (22 pont, 14 gólpassz és 7 lepattanó), de a show-t ezúttal Anthony Davis vitte el 37 pontos és 13 lepattanós teljesítményével. A Lakers tovább erősítette nyugati első helyét, Jamesék sorozatban második meccsüket nyerték, így 47 győzelemmel és 13 vereséggel állnak. (Los Angeles Lakers -Philadelphia 76ers 120-107)

A játéknap többi eredménye: 

New Orleans Pelicans-Minnesota Timberwolves 134-139 (Zion 25 pont, 8 lepattanó)

Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers 94-109 (Kawhi 25 pont, 8 lepattanó)

Denver Nuggets-Golden State Warriors 100-116 (Wiggins 22 pont, 10 assziszt, 5 lepattanó)

Phoenix Suns-Toronto Raptors 114-123 (Booker (Suns) 22 pont 10 gólpassz / Siakam (Raptors) 33 pont 7 lp)

Sacramento Kings-Washington Wizards 133-126 Fox (Kings) 31 pont / B.Beal (Wizards) 35 pont 8 gólpassz 


Hozzászólások