NBA - Disney Worldben fejeződhet be az NBA-szezon
Disney Worldben fejeződhet be az NBA-szezon
Fotó: Europress/AFP

Disney Worldben fejeződhet be az NBA-szezon

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/05/23 21:11
Tárgyalásokat folytat az NBA azügyben, hogy július végén a floridai Disney Worldbe térjen vissza a hátralévő fordulóival az idei bajnokság.

A sorozatot március 11-én szakították félbe az Egyesült Államokat is elérő koronavírus-járvány miatt. A mostani remények szerint a Disney óriási, ESPN Wide World of Sports Complex nevű létesítménykomplexuma adhatna egyetlen közös helyet a meccseknek, az edzéseknek és a szállásoknak is. Mike Bass, az NBA szóvivője szerint a liga tárgyalásokat kezdeményezett a játékosok érdekérvényesítő szervével, a National Basketball Players Associationnel és a helyszínnel.

"A folytatásban prioritást élvez az egészség megőrzése, és együttműködünk az egészségügyi és kormányzati szervekkel is, amiben átfogó módon szeretnénk megteremteni az orvosi szabályok és védelmek útmutatásait" - nyilatkozta Bass.

A bajnokság alapszakasza továbbra is tart. A keleti főcsoportot a Milwaukee Bucks, a nyugatit a Los Angeles Lakers vezeti. Az Egyesült Államokban 1,64 millió megfertőzöttet és 96 ezer regisztrált halálesetet tartanak nyilván a vírussal összefüggésben.

via BBC

Hozzászólások