NBA - "Az erőnk megvan és használni is fogjuk, mert látjuk a játékosainkat érő undort" - közösen szólaltak fel a rasszizmus ellen az NBA edzői
"Az erőnk megvan és használni is fogjuk, mert látjuk a játékosainkat érő undort" - Közösen szólaltak fel a rasszizmus ellen az NBA edzői
Fotó: Europress/AFP

"Az erőnk megvan és használni is fogjuk, mert látjuk a játékosainkat érő undort" - közösen szólaltak fel a rasszizmus ellen az NBA edzői

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/06/02 14:10
A május 25-én rendőri brutalitás áldozatává váló George Floyd halála és az Egyesült Államok-szerte kirobbant tüntetés- és lázadáshullám kapcsán közösen foglalt állást az NBA 30 csapatának stábja.


Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga oldalán jelent meg az alábbi közlemény:

"Őszinte részvétünket és imánkat küldjük George Floyd családjának.

Az NBA vezető-és másodedzőiként olyan csapatokat irányítunk, amelyeknek zöme afroamerikai játékosokból áll, így látjuk, halljuk, ismerjük és osztjuk érzéseiket az őket érő undorról, a frusztrációról, a tehetetlenségről és a haragról.

Az elmúlt hetek eseményei - a rendőri brutalitás, a faji profilalkotás és a rasszizmus - szégyenteljesek, embertelenek és elfogadhatatlanok.

Sportvezetők sokszínű csoportjaként felelősségünk, hogy kiálljunk és felszólaljunk azokért, akik nem tudják hallatni a hangjukat, vagy nem érzik biztonságban magukat a véleményük kinyilvánítása miatt.

George Floyd hidegvérű, fényes nappal történő meggyilkolása traumát okozott nemzetünknek. A valóság az, hogy az afroamerikai emberek célpontok és áldozatok. Az NBA edzőiként nem tekinthetjük egyedülálló, egyszeri esetnek a mostani merényletet.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy csapataink városaival, a vezetőkkel, a tisztviselőkkel és a bűnüldözés szerveivel együttműködve pozitív változásokat hozzunk létre. Az erőnk és a lehetőségünk megvan erre, és használni is fogjuk."

via nba.com

Hozzászólások