NBA - A teljes szezont bukhatja sérülése miatt az NBA egyik legnagyobb sztárja
A teljes szezont bukhatja sérülése miatt az NBA egyik legnagyobb sztárja
Fotó: Europress/AFP

A teljes szezont bukhatja sérülése miatt az NBA egyik legnagyobb sztárja

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/09 11:13
Várhatóan csak a 2020/2021-es idényben mutatkozik be a Brooklyn Netsben a sérüléséből lábadozó Kevin Durant, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legnagyobb sztárja.

A 31 éves játékos a nyáron három szezon után elhagyta a Golden State Warriorst - amellyel két bajnoki címet szerzett -, ám mivel a Toronto Raptors ellen elveszített nagydöntő ötödik mérkőzésén Achilles-ín-szakadást szenvedett, nincs hadra fogható állapotban.

"Én is csak ember vagyok, hosszú rehabilitáció vár rám. A szurkolók ne nagyon reménykedjenek abban, hogy a mostani idényben pályára lépek" - jelentette ki kedden Durant.

Keleten a Nets, nyugaton a Clippers vitte el az NBA sztárjait | Hosszabbítás

Elég ritkán fordul elő az NBA-ben, hogy a liga legjobb játékosai közül annyian rendelkeznek lejáró szerződéssel, mint amennyien az idei átigazolási időszak kezdetén. És bár közülük sokan hordoznak magukban kockázatot, nagyon úgy tűnik, hogy már a következő szezontól jelentős változásokat hozhat a sztárok mozgása. Érdekes kettősség jellemzi a július elsején kezdődött átigazolási időszakot.

Súlyos sérülése ellenére a Nets busás szerződést adott a kétszeres olimpiai bajnoknak, aki négy szezon alatt 164 millió dollárt (49 milliárd forintot) keres majd.

Az egyszer az alapszakasz (2014), kétszer pedig a döntő (2017, 2018) legjobbjává választott kosaras eddigi 12 NBA-idénye során 27 pontot és 7,1 lepattanót átlagolt.

MTI

Hozzászólások