Amerikai - NBA Erősorrend - 4. hét
NBA Erősorrend - 4. hét
Fotó: Europress/Getty

NBA Erősorrend - 4. hét

HosszabbitásHosszabbitás
2014/11/24 19:48

Erősorrendem eheti kiadásában felfele szárnyal a Raptors és a Blazers, ám nagyot süllyedt a bajnokesélyes Cavaliers. Lássuk hogyan változtak a helyezések szubjektív listámon!

30. (30.) Philadelphia 76ers (0-13)

Lassan fel kell merüljön a kérdés: Kit fog megverni ez a Sixers? És mikor? A szurkolók nem magukra hagyott tamagochik, akiknek emlékezetében csak úgy simán lehet egy "reset"-et nyomni.

29. (25.) Detroit Pistons (3-10)

Stan Van Gundynak talán egyedül több agya van, mint kezdőjének együtt, mégis a pocakos mester van a szurkolók kereszttüzében a dugattyúsok katasztrófális játéka miatt.

28. (27.) New York Knicks (4-10)

Nem mondható túl eredményesnek a triangle, ha 14 meccs alatt mindössze háromszor sikerült elérni a 100 pontot.

27. (29.) Los Angeles Lakers (3-11)

Swaggy P visszatérése felkavarta az állóvizet, a Lakers pedig meccseket nyert. Bryant az NBA történetének pontkirályai közt jelenlegi legrosszabb mezőnymutatóval állva vezeti a ligát a kategóriában (38.1%).

26. (26.) Minnesota Timberwolves (3-9)

Rubio és Martin sérülése nem segít a csikócsapat idei szezonjában, noha kis mázlival a nyáron szerezhetnek még egy 1/1-est a meglévő kettő (Wiggins, Bennett) mellé.

25. (25.) Oklahoma City Thunder (3-12)

Egyre távolodik a rájátszás, ám a "Kórház a pálya szélén" oklahomai kiadásában szó sincs leszegett fejekről, a Thunder minden meccsen 100%-ot ad ki magából.

24. (19.) Charlotte Hornets (4-10)

Hatalmas problémát jelent a találkozók lezárása, hiszen az ex-hiúz lódarazsak hat meccset buktak el maximum három ponttal. Lance Stephenson visszatérése nem sikerült a legjobban Indianapolisban...

23. (21.) Indiana Pacers (5-8)

... mert Solomon Hill jókor volt jó helyen.

22. (23.) Utah Jazz (5-9)

Enes Kanter felkapta arzenáljába a távoli tempót (és a triplát!) a nyáron, a csapatok viszont még mindig meghökkenve nézik a török csontnélkülijeit.

21. (22.) Boston Celtics (4-8)

Az elmúlt pár év beszürkülésére jó ellenszer, hogy a Celtics top5-ben van dobott és kapott pontok kategóriájában is. A szemek kiégése akkor kezdődik, ha Rondónak a büntetővonalra kell állnia (34.6%).

20. (24.) Orlando Magic (6-9)

A Legtöbbet Fejlődött Játékos (MIP) díj korai vezetője toronymagasan Evan Fournier. Arra viszont figyeljetek, hogy mikor a nevét a google-be beütitek, ne csak a vezetéknevét gépeljétek be a képeknél.

19. (18.) Brooklyn Nets (5-8)

Nem tett túl jót a csapatmorálnak, hogy a hét elején egy interjúban Joe Johnson önzőnek titulálta csapattársait. Az mellékes, hogy JJ vezeti csapatát mezőnykísérletekben.

18. (28.) Denver Nuggets (6-7)

A héten négy győzelemmel jelezték, hogy ők is elkezdték a kosárlabdaidényt. Legédesebb ebből a Clevelandben elért diadal.

17. (16.) Milwaukee Bucks (7-7)

Jason Kidd Brooklynba való visszatérése három hosszabbítást (a név kötelez) és az idei év eddigi talán legjobb meccsét eredményezte.

16. (15.) Atlanta Hawks (6-5)

Ugyan hosszú még a szezon, de Kyle Korver jó úton halad az 50-40-90-es klubtagság felé, mely meglepetésre (?) még nem sikerült eddig neki. Mi több, a vajkezű specialista 50% dob mezőnyből, 56.7%-kal a triplavonalról (!) és 92%-kal a büntetővonalról, a legendás 50-50-90 pedig még soha senkinek nem sikerült egy egész szezonon keresztül.

15. (17.) Sacramento Kings (8-5)

Két újabb győzelem a tarsolyban, a Kings pedig továbbra is a rájátszásért robog. Mindeközben DeMarcus Cousins szép lassan átalakult egy kiöregedett hippivé.

14. (3.) Cleveland Cavaliers (5-7)

A Hawks elleni felrobbanást négy ordenáré zakó követte, így a Cavs hivatalosan is a liga legkiismerhetetlenebb csapata. Az sem segít, hogy amíg a sólymoknak 19 triplát szórtak, az utána következő négyen összesen 26-ot.

13. (14.) Miami Heat (8-6)

Wade nélkül is megyeget a szekér, ám az tisztán látszik, hogyha a Heat megmaradt szupersztárjai közül csak egy vethető be, akkor a vártnál is sokkal távolabb van zsinórban ötödik döntőjük.

12. (12.) New Orleans Pelicans (7-5)

Mielőtt kiosztjuk az MVP-díjat Anthony Davisnek, érdemes észben tartani, hogy soha senki nem kapta meg az elismerést, ha csapata nem jutott be a rájátszásba. Mi több, ha nem végzett a konferencia első három helyén. Ez pedig jóindulattal sem reális elvárás a pelikánoktól.

11. (13.) Phoenix Suns (9-5)

Kis önbizalomra volt szüksége a Sunsnak, amit a heti négy győzelem meg is adott. Nagy kár, hogy nem lehet egész szezonban keleti lottery csapatokkal játszani.

10. (7.) Los Angeles Clippers (7-5)

A tizedik helyen is magas a Clippers, hiszen jelenleg nyugaton állnak ezen a helyen, ha pedig a kiscsatár poszton található úrt nem töltik fel gyorsan (talán Corey Brewerrel?), akkor a tavalyi rájátszásról lemaradó csapatok tolakodásában könnyen bajba kerülhetnek.

9. (6.) Chicago Bulls (8-5)

Ennyi porcelánbabával nehéz, Rose és Gasol mellé Hinrich és Gibson is csatlakozott az öltönycsapathoz.

8. (10.) Washington Wizards (9-3)

A jó hír: Bradley Beal egészséges. A rossz hír: Mérlegük ellenére mindössze 3.4 ponttal dobnak többet az ellenfeleknél, ami hosszútávon nem sok jót sejtet.

7. (9.) San Antonio Spurs (9-4)

Feltehetően idén nem fogják megnyerni az alapszakaszt, ám a szezon számukra mindig májusban kezdődik.

6. (11.) Portland Trail Blazers (10-3)

A 3-3-as kezdésre sokak ráncolták a homlokukat, a Blazers viszont zsinórban begyűjtött hét győzelemmel válaszolt. A sorozat pedig nem látszik megszakadni a Philadelphia-i és Charlotte-i kitérőkön.

5. (5.) Dallas Mavericks (10-4)

A Lakerst ugyan kitömték, de a Howard nélküli Rockets megverése már nem sikerült, pedig a kettő közül az a meccs volt a fontosabb.

4. (2.) Houston Rockets (10-3)

Howard se a térdeit, se a gyerekeit nem tudja normálisan kordában tartani, a Rockets pedig eléggé egydimenziós nélküle.

3. (8.) Toronto Raptors (11-2)

A Bucks elleni mészárszéken letette névjegyét a brazil Kevin Durant, Bruno Caboclo. Tehetségének apró jelei olyan hatással voltak az Air Canada Centre-re, hogy a fő(divat)drukker Drake állítólag számot akar írni az újoncról.

2. (4.) Memphis Grizzlies (12-2)

Torontóban becsúszott egy zakó, mikor a fél csapatot elkapta a náthabogár. Marc Gasol egymás után kétszer jegyzett 30 pont felett, mely ezelőtt soha nem sikerült még neki.

1. (1.) Golden State Warriors (10-2)

A héten mindössze két meccset játszottak, s mivel kikapni nem kaptak ki, arcátlanság lenne levenni őket a trónról a rosszabb mérleg ellenére is.

Kun Zsolt twitter

 

Hozzászólások