MLB - Frazier és Trout - Home Run király és MVP
Frazier és Trout - Home Run király és MVP
Fotó: Europress/Getty

Frazier és Trout - Home Run király és MVP


2015/07/15 22:51

Egy hetes (vagyis inkább csak négy napos) pihenőre vonult a liga, de így sem maradtunk baseball nélkül. Ahogyan már itt ecseteltem, a héten rendezték meg a Home Run Derby-t és az All-Star mérkőzést, valamint még vasárnap a legnagyobb tehetségek által vívott Futures Game-et.

PlayBall! blogon minden eseményről bőséges beszámoló található (Futures Game, Home Run Derby, All-Star Game), ezért nem is ismételném meg az ott írtakat, inkább csak címszavakban idézzük fel mi is történt az elmúlt pár napban.

A fiatalok között vasárnap megvívott mérkőzést az amerikai "válogatott" nyerte, eléggé simán, 10-1-re. Az MVP-címet a Chicago Cubs reménysége, Kyle Schwarber vihette haza, de a közönség láthatott Josh Bell hazafutást, valamint José Berriós és Lucas Giolito is engedett futás nélkül zárta a startját (alighanem pár éven belül ezek megszokott dolgok lesznek MLB-szinten is).

Hétfőn aztán következett a (szerintem) leglátványosabb esemény, az új formátumú Home Run Derby. A megváltoztatott szisztéma jó húzásnak tűnik, remek csatákat láthatott a Great American Ball Park közönsége. A kiváló atmoszférához persze az is nagyban hozzájárult, hogy végül a hazai Cincinnati Reds csapatát erősítő Todd Frazier nyert, a döntőben az újonc Joc Pederson-t verte meg.

Keddre már csak a főmeccs maradt, amelynek tétje a World Series-beli pályaelőny volt. Nos, ez idén is az American League bajnokát illeti majd meg, miután az AL 6-3-ra legyőzte az NL legjobbjait. Az MVP-címet idén is Mike Trout, a Los Angeles Angels játékosa vehette át.

Péntekig tehát pihen az MLB, utána azonban nincs megállás, folytatódik a rájátszásért vívott küzdelem, július végéig pedig még szabadon cserélhetnek játékosokat a csapatok. Az oldalon minden jelentősebb eseményről beszámolok majd.

Hozzászólások